Fysiek en mentaal in balans

$

Kan jij je niet concentreren door de pijn?

Kan jij je niet concentreren op je werk omdat je zoveel pijn in je nek en schouders hebt?

$

Kan jij 's nachts niet slapen?

Lig jij ook naar het plafond te staren omdat je geen fijne slaaphouding kan aannemen?

$

Kan jij dat ene leuke truitje niet meer aan?

Draag jij alleen nog maar bloesjes omdat een truitje over je hoofd aantrekken zoveel pijn doet? 

Soepel en pijnvrij door het leven

Zo zag mijn leven er een aantal jaar geleden ook uit. Ik was gestrest en ik liep constant met opgetrokken schouders. Mijn nek en schouders deden pijn waardoor ik slecht sliep. Ik was steeds gespannen en vermoeid. Vanaf dat ik klein was zei iedereen loop eens recht op, doe je schouders eens naar beneden…. ik dacht dat het gewoon bij mij hoorde.

Totdat ik zelf een guasha behandeling onderging. Binnen een behandeling was ik van mijn schouder/arm klacht af. Na het gehele traject zijn mijn klachten volledig verdwenen.

Ook de mensen die in mijn praktijk komen met nek en schouder klachten merken na de eerste behandeling al verschil in bewegingsvrijheid en veel minder pijn. Ook de gespannendheid en vermoeidheid verdween. Soepel en pijnvrij door het leven!

“Het is mijn missie om mensen met nek en schouder klachten
te begeleiden naar een pijnvrij en soepel leven.”

Pijnvrij en soepel door het leven!

Nadat ik kennis gemaakt had met de kracht van een guasha steen ben ik zelf de opleiding tot guasha therapeut gaan volgen. Hier werd ik tot in het hart geraakt door deze krachtige therapie en heb ik besloten om mij te gaan richten op het helpen van mensen met nek en schouderklachten. 

Na het behalen van mijn diploma tot guasha therapeut ben ik mijn praktijk begonnen aan huis. Ondanks dat ik mijn diploma behaald heb, blijf ik mij verdiepen in de wereld van guasha, Chineese geneeskunde, coaching en medische basiskennis. 

Zo heb ik verschillende bijscholingen gedaan op het gebied van guasha en ontspanning en emotieregulatie vanuit de guasha praktijk. Ook ben ik onlangs gestart met een opleiding medische basiskennis om zo meer kennis op te doen over ziekteleer bij mensen. 

 

Ook jij kan pijnvrij en soepel door het leven gaan! 

Geen pijn meer!

Je kan weer gefocust en geconcentreert werken zonder afgeleid te worden door de pijn in je nek en schouders.

Meer energie!

Doordat je lichaam beter in balans komt val je sneller in slaap en is de kwaliteit van je slaap beter! Dit zorgt voor meer energie! 

Ontspanning!

Je kan je schouders weer ontspannen laag houden je je nek weer los bewegen en alles om je heen ontspannen zien.

Ervaringen van mijn cliënten

Een echte aanrader de guasha gezichtsbehandeling. Mijn hoofdpijn is helemaal weg en zo ontspannen ben ik in tijden niet geweest. Echt heerlijk!

 

Fenneke Hooglander

Als fervent spinster en breister heb ik regelmatig last van een pijnlijke schouder. Dit is voor mij een ramp. Ik kan dan weken niet handwerken.
Nu na 2!!! behandelingen snel weer aan het spinnen en breien. Fantastisch.

Atje Roggeband

Samen de schouders er onder.

Veel van mijn cliënten komen de eerste keer een beetje afwachtend binnen. Voor veel mensen is guasha een onbekende therapie en als je gaat googlen kan je best schrikken van de afbeeldingen. Maar voor de guasha behandeling zal ik uitleggen wat u kunt verwachten en hoe ik te werk ga. Hierdoor kunt u de behandeling ontspannen ondergaan waardoor weer soepel naar huis gaat! 

Wil jij weer pijnvrij en soepel door het leven?

Laten we dan samen kijken hoe ik je kan helpen!

Veelgestelde vragen

Doet een behandeling pijn?

Een guasha behandeling doet geen pijn. Op plekken waar veel afvalstoffen zitten kan het gevoelig aanvoelen. Geef dit tijdens de behandeling aan zodat ik daar rekening mee kan houden.

Wat kan ik verwachten na een behandeling?

Tijdens een behandeling komen er afvastoffen vrij. Dit komt tot uiting in rode vlekken. Dit noemen wij Sha. De vlekken trekken na 3 tot 7 dagen weer weg. 

Ook kan het voorkomen dat, doordat de energie weer gaat stromen je een spierpijnachtig / beurs gevoel krijgt in de behandelde plaats. Dit trekt meestal na een dag weer weg. 

Wat is er belangrijk voor en na een behandeling?

Voor de behandeling:

  • Geen aspirine slikken
  • Niet eten, er moet minimaal 30 minuten tussen zitten
  • Trek gemakkelijke kleding aan

Na de behandeling

  • Veel water/kruidenthee te drinken.
  • Warm houden van de behandelde lichaamsdelen, kou/wind is slecht, neem eventueel een sjaal mee.
  • Minimaal 2 uur niet heet douchen of in de sauna
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na een eerste behandeling is er al een verlichting van de klachten. De pijn is minder of helemaal weg. Vaak komt de pijn dan wel weer terug. 

Hoeveel behandelingen nodig zijn om de klacht volledig te verhelpen hangt er onder andere vanaf hoelang de klacht al bestaat en hoe de klacht is ontstaan.  Gemiddeld zijn er 5 tot 7 behandelingen nodig voor blijvend resultaat. 

Wat mijn cliënten zeggen

Nu 10 weken en 5 behandelingen verder kan ik zeggen dat ik van al mijn klachten af ben. Ik heb vaak en veel rugklachten en hoofdpijn. Al na 1 behandeling merkte ik verschil en na 3 behandelingen nergens meer last van gehad. Mijn lichaam kan zelfs zelf beter omgaan met “tegenslagen” waar ik normaal heel erg op reageerde en weken fysiotherapie en pijnstillers voor nodig had.

Cynthia van Lienden

Ik heb een behandeling gehad en ben hier zonder verwachtingen ingestapt. Ik ben licht behandeld om te kijken hoe mijn lichaam reageert en tot mijn verbazing heb ik 2 weken geen kramp in mijn handen gehad en 4 weken geen kramp in mijn nek, hoofd en benen. Ik kan niet wachten tot mijn volgende behandeling.

Martine Jonker

Wil jij weer pijnvrij en soepel door het leven?

Laten we dan samen kijken wel traject bij jou past!