Home » Tips » Klachten en guasha » Guasha en een tennis elleboog

Guasha en een tennis elleboog

door | 1 nov, 2019 | Klachten en guasha

au….

Gisteren wilde je sporten maar het deed zoveel pijn in je elleboog dat je er maar snel mee gestopt bent. En toen je vandaag de gebakschoteltjes van de bovenste plank van het keukenkastje wilde pakken deed het ook al zo’n pijn. 
Je hebt al een tijdje pijn aan de buitenkant van je elleboog, net boven je elleboog. Het doet vooral pijn als je er op drukt of als je je arm strekt. 

De kans is dan groot dat je een tennisarm of tenniselleboog hebt. 

Tennisarm/ tenniselleboog

Een tenniselleboog of tennisarm is een irritatie of ontsteking aan de buitenkant van de elleboog. Vaak ontstaat een tennisarm door langdurige belasting van de arm of hand of door een verkeerde draaibeweging van de arm zoals bij poetsen, tillen of handwerk zoals borduren.Het is een van de meest voorkomende peesklachten.

Rusthouden…..?

Als je pijnklachten hebt dan is het eerste advies de arm te ontzien. Rusthouden en een speciale tennisarm bandage kunnen hier bij helpen. De gemiddelde duur van een tennisarm is ongeveer 9 maanden.

Tennisarm en Guasha

Guasha is een goede manier om sneller van uw tennisarm af te komen. Een doel van Guasha is het stimuleren van de bloedtoevoer zodat de aanhechtingen van de pezen beter wordt, en de pezen sneller genezen. Ook worden afvalstoffen die zich in het gebied ophopen door verklevingen afgevoerd.

Komt u voor een behandeling voor een tennisarm dan krijgt u eerst een schouder behandeling. Dit omdat de toevoer van bloed naar de arm via de schouder gaat. Ik gebruik speciale olie en een steen die bij uw klacht past. Na de schouder wordt de bovenarm behandeld. De pijnlijke plaatsen wijzen op blokkades, daar zal voorzichtig extra aandacht aan worden besteed. Op deze manier wordt de doorbloeding verbeterd en worden de afvalstoffen afgevoerd zodat de pijn zal verminderen.

Een tennisarm is een klacht die zeer serieus genomen moet worden en heel pijnlijk kan zijn. Guasha kan heel goed bijdragen aan herstel.

Over Dinka

Dinka is de drijvende kracht achter Guasha-Dinka. Iedere week zal zij bloggen over alles wat met nek en schouder klachten en guasha te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Schouders er onder met Guasha

Schouders er onder met Guasha

Een forzen shoulder ontsaat door een ontsteking van het gewrichtskapsel van de schouder. Door de ontsteking kan er een verdikking en verklevingen van het gewrichtskapsel ontstaan wat kan zorgen voor heftige en langdurige pijn en stijfheid. Met guasha kun je de genezing van een frozen shoulder enorm versnellen!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin