Home » Tips » Klachten en guasha » Schouders er onder met Guasha

Schouders er onder met Guasha

door | 29 okt, 2019 | Klachten en guasha

Herken je dit?

Het begon als gewoon wat pijn in de buitenzijde van je schouder, soms straalde het uit naar je arm. Op een gegeven moment was de pijn intens, vooral met bijvoorbeeld aankleden of haren kammen. Je slaapt steeds slechter doordat de pijn `s nachts bijna niet uit te houden is. De pijn gaat je leven beinvloeden… je wordt moe van de pijn en van het slechte slapen, je kan je niet meer conentreren en elke beweging doet pijn….

Grote kans dat je last hebt van een Frozen Shoulder.

Wat is een frozen shoulder

Een forzen shoulder ontsaat door een ontsteking van het gewrichtskapsel van de schouder (zie foto). Door de ontsteking kan er een verdikking en verklevingen van het gewrichtskapsel ontstaan wat kan zorgen voor heftige en langdurige pijn en stijfheid.

Oorzaak van een frozen Shoulder

De ontsteking in het gewrichtskapsel kan zomaar ineens ontstaan dit heet een primaire frozen shoulder, of door een ongeluk of een val. Dat is dan een secundaire forzen shoulder.

De klachten ontsaan geleidelijk en kunnen maanden tot enkele jaren aanhouden.

Drie fases van een frozen shoulder

  • De eerste fase heeft de bevriezende fase. deze fase duurt 2 tot 9 maanden. Tijdens deze fase heb je vooral ´s nachts pijn en de stijfheid neemt toe.
  • Tijdens de tweede fase, de frozen fase, merk je dat de pijn afneemt, maar de stijfheid blijft.
  • Uiteindelijk kom je inde derde fase, dit is de ontdooiende fase. Tijdens deze fase merk je dat de bewegingsvrijheid weer langzaam terug komt.

Frozen shoulder en guasha

Guasha kan de genezing van je frozen shoulder enrom versnellen. Guasha zorgt er voor dat de doorbloeding verbeterd en de doorstroming van energie opgang komt.
Doordat alles weer gaat stromen worden de afvalstoffen afgevoerd en kan je weer beter bewegen en neemt de pijn geleidelijk af.

Dat is toch heerlijk als je alles weer kan doen, lekker kan slapen, je zelf zonder pijn kan aankleden en je haar kan kammen. Je hoeft je broer of buurvrouw niet meer te vragen om de lamp boven je hoofd te vervangen, want je kan alles zelf weer doen.

Wil jij weer meer bewegingsvrijheid in je schouder en lekker slapen zonder pijn?

Vul het contact formulier in op de website voor meer informatie!

Over Dinka

Dinka is de drijvende kracht achter Guasha-Dinka. Iedere week zal zij bloggen over alles wat met nek en schouder klachten en guasha te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin