Home » Tips » Klachten en guasha » slapen als een baby met Guasha

slapen als een baby met Guasha

door | 1 nov, 2019 | Klachten en guasha

Herken je dat?

Overdag gaat alles prima, je hebt een goede baan, werkt hard maar dat geeft niet want je vind je werk leuk, maar ’s avonds als je thuis komt stort je helemaal in. Je bent kapot. Na het eten plof je op de bank en je komt er niet meer vanaf tot je naar bed gaat.

Eenmaal in bed kun je de slaap niet vatten. Je licht de draaien en te woelen en komt maar niet in slaap. Met als gevolg dat je de volgende dag nog vermoeider bent.

Een keer een nachtje slecht slapen is echt geen probleem, maar als het vaker of langduriger gebeurd heeft dit grote gevolgen. Je hebt geen energie meer om af te spreken met vrienden en voor je partner is er ook weinig aan als je alleen maar op de bank wilt hangen. Het is een cirkel waar je niet zo makkelijk meer uit komt.

Slapen is belangrijk

Iedereen weet dat voldoende slaap belangrijk is. In de TCM (traditionele Chinese geneeskunde) staat de nacht van Yin (rust) en de dag voor Yang (actie) en deze moeten in balans zijn om goed te kunnen functioneren.

De nacht is tijd voor rust voor lichaam en geest, het lichaam herstelt zich en prikkels die overdag zijn opgedaan worden verwerkt. Genoeg en goed slapen zorgt voor een goede gezondheid en zorgt er voor dat je de volgende dag voldoende energie hebt.

Slapeloosheid

Je hebt twee soorten slapeloosheid. Als je tijdens stressvolle periodes last hebt van een vol hoofd, waardoor je niet in slaap kunt komen, of juist heel vroeg wakker wordt, is dit een vorm van secundaire slapeloosheid. Ook wakker liggen van pijn of jeuk is een vorm van secundaire slapeloosheid.
Bij primaire slapeloosheid is er geen externe reden om wakker te liggen.

Guasha en slapen

Als je langdurig of regelmatig slecht slaapt kun je je niet goed concentreren, ben je prikkelbaar en futloos.

Guasha kan ondersteuning bieden voor zowel primaire als secundaire slapeloosheid. Door een guasha behandeling worden alle afvalstoffen uit het lichaam verwijderd waardoor de energie weer gaat stromen. Je lichaam komt weer in balans en Yin en Yang komen weer in balans waardoor je beter gaat slapen.

Door een guasha behandeling af te sluiten met een hoofdbehandeling maak je je hoofd leeg en krijg je een ontspannen gevoel waardoor je nog beter slaapt.

Wil jij weten wat guasha voor jou kan betkenen?
Neem contact op via het contact formulier!

Over Dinka

Dinka is de drijvende kracht achter Guasha-Dinka. Iedere week zal zij bloggen over alles wat met nek en schouder klachten en guasha te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Schouders er onder met Guasha

Schouders er onder met Guasha

Een forzen shoulder ontsaat door een ontsteking van het gewrichtskapsel van de schouder. Door de ontsteking kan er een verdikking en verklevingen van het gewrichtskapsel ontstaan wat kan zorgen voor heftige en langdurige pijn en stijfheid. Met guasha kun je de genezing van een frozen shoulder enorm versnellen!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin